ЕВО КАКО ДА СПАСИТЕ ЗАГОРЕЛО ЈЕЛО: Овај ТРИК УВЕК УСПЕВА, у тренутку решава проблем

Уместо да мешате загорело јело, што би могло да оштети не загореле делове, издвојите их у посебну посуду.
1
Фото: Ilustracija Pixabay.com

Затим додајте неколико кришки кромпира које ће упити мирис загореле хране. Након десетак минута извадите кромпир и додајте бибер за додатни укус.

Поред овог трика, постоје и други начини за спасавање загореле хране:

Сирће: Ако је храна препечена, можете је ставити у посуду са сирћетом на неколико минута. Сирће ће помоћи да се неутралише горак укус и да храна омекша.

Фото: Ilustracija Pixabay.com

Додавање поврћа: Додавање куваног поврћа попут шаргарепе или карфиола може ублажити горчину загореле хране и допринети укусу јела.

Сос или бујон: Додавање соса или бујона може поправити укус загореле хране и дати јој додатну влажност.

 
EUR/RSD 117.0802
Најновије вести