ГОМБОЦЕ СА ЧОКОЛАДОМ Слатки залогаји злата вредни

Ова једноставна, али заносна посластица спаја кувани кромпир са слатким, растопљеним комадићима млечне чоколаде, пружајући неодољиву комбинацију укуса и текстура.
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Састојци:

  • 500 г кромпира
  • 4  јаја
  • 2 кашике уља
  • брашно по потреби
  • мало соли
  • 200 г млечне чоколаде
  • 100 г шећера
  • 200 г презли или млевеног кекса

Припрема:

Скувајте кромпир, па га изгњечите. Додајте јаја, уље, со и са брашном замесите средње меко тесто.

Развуците га на равну површину, па чашом вадите кругове. На сваки круг ставите по једну или две коцке чоколаде, можете посути са мало шећера уколико желите.

Рукама причврстите тесто и направите кнедлу.

Кувајте их у кипућој води док не испливају на површину. Онда их кувајте још 15 минута.

Оцедите их и уваљајте у презле и шећер или млевени кекс.

Уживајте!

Информер.рс/ Дневник

Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести