КАЈГАНА БЕЗ МЛЕКА И УЉА? Испробајте овај једноставан савет и уживајте у савршеном доручку
Кајгана је многима омиљени доручак, али лако може да испадне неукусна и жилава ако се не припреми како треба.
Можда кајгана делује као једноставна за припрему, али многи занемарују најважнији састојак који је чини мекшом, ваздушастом и укуснијом.
Замените уље овим састојком
За припрему кајгане потребна је одређена врста масноће да би се јаја повезала и добила кремасту текстуру. Многи за то користе уље, али кувари кажу да то није добар избор. Комадић путера уместо уља је најбољи трик за укуснију кајгану. Пржење јаја на путеру не само да побољшава укус, већ помаже и да се јаја мање лепе за тигањ.
Путер је најважнији састојак при припреми кајгане јер обезбеђује потребну влажност, чинећи је меканом, пенастом и знатно кремастијом. Иако друге масноће попут уља или млека могу спречити исушивање јаја, оне разређују укус, па кајгана неће бити толико укусна. Такође, путер има нижу тачку загоревања од уља, што значи да јаја пржи блаже и равномерније.
Како направити најбољу кајгану?
За почетак разбијте јаја у чинију, посолите и побиберите, па их умутите. У овој фази немојте додавати никакве друге састојке, нити течност попут млека. У тигањ додајте путер, а када се растопи, убаците смесу од јаја. Силиконском лопатицом непрестано померајте јаја док се прже — то ће их додатно учинити ваздушастим. Међутим, немојте превише мешати. Уместо тога, лагано померајте и гурајте смесу по тигању, без раздвајања. Јаја пржите два минута, затим по жељи додајте сир или неки други састојак и наставите да пржите још 30 секунди до једног минута. Кајгана никако не би смела да се пржи дуже од три минута.