КАКО ДА ПРЖЕНА РИБА НЕ УПИЈЕ НИ КАП УЉА, А ДА ОСТАНЕ СОЧНА? Уз овај састојак биће и хрскавија и укуснија

Уколико сте љубитељи пржене рибе, обожаваћете овај трик
б
Фото: Pixabay.com

Риба је доминантна на нашој трпези у време поста. С обзиром на то да је риба веома здрава, требало би да се чешће нађе на нашем менију.

Међутим, ако причамо о прженој риби, често долазимо до тога да током пржења упије и велику количину уља, а масноћа и те како може да утиче на укус.

Уколико спадате међу оне који воле пржену рибу, имамо трик који ће вам помоћи да она буде још хрскавија и укуснуја, а да притом не упије ни кап уља.

За то ће вам бити потребан један састојак којим ћете заменити брашно.

Реч је о густину.

Густин или кукурузни скроб прави заштитни омотач око рибе, те ће након што је спремите бити хрскава, али неће упуту превише уља, а самим тим неће бити ни масна.

ПРИПРЕМА:

Густин ставите у чинију, додајте једну кашичицу соли. Затим додајте бибер, бели лук и остале зачине по избору, а онда све добро сједините.

Уље сипајте у дубљу посуду, већу количину како би риба "пливала" у истом, а онда добро загрејте.

Рибу очистите и припемите како иначе радите, а онда свако парче добро уваљајте у смесу од густина и спуштајте у вруће уље.

Уколико је потребно окрените рибу неколико пута како би се равномерно испржила са свих страна.

Овај трик можете да користите и за пржење свих врста меса.

Стил/ Дневник

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести