КАКО ДО ХРСКАВИХ И УКУСНИХ ВИРШЛИ Стручњаци саветују овај трик
Виршле су један од најчешћих избора за брзински доручак или вечеру. Ипак, да ли сте се икада запитали да ли је начин на којих их кувамо заиста добар
Наиме, стручњаци кажу да виршле не би требало кувати у води, као да су јаја! Многи од нас, када журе, не прже виршле тако да добију корицу, већ их само убаце у лонац с водом и пусте да се кувају неколико минута. Али то је огромна грешка!
Виршле су у највећем броју случајева полуготов производ, који би требало само загрејати или термички обрадити до жељене текстуре – као што је, рецимо, хрскава корица када их испржите у тигању. Али ако их барите у води као јаја, виршле ће упити изненађујуће велику количину те воде. А док је упијају, у остатак воде у лонцу отпуштају све укусе из себе.
А пошто их често кувамо када журимо и радимо још „хиљаду“ ствари, оставимо их у води предуго и онда добијемо гњецаве, безукусне виршле „пуне“ воде.
Како преноси najzena.rs, постоји сјајна цака – лонац до пола напуњен водом ставите да се загреје, али на њега само поставите цедиљку. На њу поређајте виршле и поклопите. Виршле ће се скувати на пари, а неће упити нимало воде! Биће топле и укусније него иначе!