few clouds
14°C
14.05.2025.
Нови Сад
eur
117.2329
usd
104.7471
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЛАКО ДО САВРШЕНИХ ПАЛАЧИНКИ Пробајте ову МАГИЈУ од само два састојка

14.05.2025. 21:43 21:49
Пише:
Извор:
Крстарица
palacinka
Фото: youtube prinstcrin/Sava Snacks

Палачинке су једна од омиљених посластица и оброка. Неко их маже кремом, неко џемом, трећи филују орасима и шећером, али сви их обожавају.

Приликом припреме је најважније да обратите пажњу да у смеси не буде грудвица и да их пржите на врелом тигању који сте подмазали са мало уља. Поред тога, важно је да не буду жилаве, или дебеле, или пак гњецаве. Откривамо вам трикове које користе професионални кувари. Помоћу њих ће бити савршене, а дајемо вам и рецепт за палачинке од само 2 састојка.

Сејање брашна

Пре него што умешате у брашно у све остале састојке, њега просејте кроз сито. Тако ће тесто за палачинке бити ваздушастије.

palacinke
Фото: youtube prinstcrin

Сода бикарбона

Употребите соду бикарбону која ће омогућити да испечене палачинке буду мекане. Али немојте претерати, биćе довољно и пола кашичице. Соду бикарбону обавезно просејте заједно са брашном пре него што додате остале састојке.

Рецепт за палачинке од 2 састојка

Састојци:

           2 шоље брашна

           2 шоље газиране воде

Припрема:

У чинију сипајте газирану воду. Додајте мало по мало брашна мешајући варјачом. Када смеса постане гушћа мутите ручном мутилицом да се разбију грудвице. Када добијете уједначену смесу ставите у фрижидер да одстоји пола сата. Врео тигањ намажите папирним убрусом натопљеним уљем и пеците палачинку са обе стране док не добију смеђу боју. Повремено тигањ намажите на исти начин уљем. Готове палачинке филујте по жељи.

Извор:
Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар