МНОГИ СВАКОДНЕВНО ЈЕДУ ОВО А ТИМЕ УБРЗАВАЈУ СТАРЕЊЕ Укусно, а опасно по здравље
Брза, једноставна и наизглед практична – супа из кесице је многима омиљено решење када немају времена за кување.
Али оно што се крије у њеном саставу може озбиљно угрозити ваше здравље, упозоравају стручњаци.
Скривени састојци који убрзавају старење
Научници су анализирали утицај индустријски обрађене хране на ћелијско старење и открили да супе из кесице спадају међу најштетније производе. Садрже високе количине натријума, шећера, засићених масти и појачивача укуса, који подстичу упалне процесе у телу и оштећују ћелије.
Колико соли заправо уносите?
Један тањир супе из кесице може садржати између 800 и 1000 мг натријума, што је скоро половина препорученог дневног уноса. То доводи до задржавања течности, надутости и притиска на бубреге, а дугорочно може повећати ризик од срчаних обољења.
Заблуда о практичности – по коју цену?
Иако је припрема брза, цена коју плаћате је ваше здравље. Осим соли, ове супе садрже резанце од белог брашна, трансмасти и вештачке ароме, које додатно оптерећују организам. Редовно конзумирање може допринети развоју метаболичког синдрома и других хроничних тегоба.
Бирајте домаће – ваше тело ће вам бити захвално
Уместо да посегнете за кесицом, одвојите мало времена за домаћу супу од свежих састојака. Не само да ћете контролисати количину соли и масти, већ ћете свом телу пружити праву нутритивну вредност.