НЕМАТЕ НИШТА У ФРИЖИДЕРУ А ГЛАДНИ СТЕ? Ово је прави рецепт за вас: Фритата са поврћем за пет минута

Једноставна и укусна храна огледа се у рецептима које на својим друштвеним мрежама објављује Михајло Вуковић, аутор профила „Типична кухиња”, који је за кратко време духовитим приступом у видео-снимцима и укусним оброцима привукао велику пажњу.
1
Фото: Privatna arhiva

Кувању га је, каже, привукла управо могућност да искаже креативност на најбољи могући начин, што је, рекло би се, одлика и његових видео-рецепата.

– Савршен оброк може да се направи и од две и од десет намирнинца и то је оно због чега волим ову професију. Друга ствар је могућност експериментисања, воља да се постављају питања и пробају нове ствари у сврху добијања нових рецепата и јела. Без тога постајемо статични. Када сам увидео да ми понестаје могућности за експериментисањем напустио сам Србију и отишао да радим на броду – прича за „Дневников” Недељни ручак Михајло Вуковић. – Сасвим случајно сам одлучио да рецепте пласирам на друштвене мреже. Само сам хтео да покажем људима да кување и спремање хране уопште не мора да буде тешко и досадно. Најбоља и најукуснија храна је скоро увек најједноставнија.

Фото: Privatna arhiva

Како нам каже, нема разумевања за оне који прате сваки рецепт од слова до слова са страхом да пробају нешто ново. За њега је кување експериментисање.

– Када кувате нешто што волите пробајте некад да само једну намирницу замените другом и видећете колико може да буде интересантно. Друга димензија. Често такве ствари радим на својим снимцима – каже аутор профила „Типична кухиња”. – За мене кување уопште није тешко и компликовано. Идеје су свуда око нас, довољно ми је да видим намирницу и у моменту имам идеју за бар три јела од ње. Инспиришу ме други креативни људи, колеге које раде сличне ствари као ја. Једна од добрих ствари на интернету је та што су нам сада такви људи на клик од нас.

Када „нема ништа” у фрижидеру за њега је најбољи избор за укусан и брз рецепт фритата или паста. Тада, каже, може да се искористи, уз мало маште, све оно што имамо код куће. Управо зато је и за наше читаоце припремио један такав рецепт - фритата са поврћем

В. Б.

 

Фритата са поврћем
 

100-150 г било ког поврћа које имате (лук, паприка, печурке итд.)

3 - 4 јајета

мало прашка за пециво

со, бибер

мало сира

 

Продинстајте поврће, ставите у плех. Измутите јаја, додајте сир, зачине и прашак за пециво. Прелијте јаја преко поврћа у плех и пеците у рерни 15 минута на 180 степени.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести