ОРИГИНАЛНЕ ТУЛУМБЕ по старом БОСАНСКОМ РЕЦЕПТУ Сочне, натопљене сирупом, успевају свакој домаћици

Тулумбе су колач који се брзо и лако прави и што је најважније не треба вам за њих много састојака, па су поприлично јефтине. Некада су их домаћице често правиле за готово све прилике, а данас их најчешће једемо само у посластичарницама.
б
Фото: Youtube Prinscreen/ ZubeydeMutfakta

Ипак, постоје сачувани старински рецепти који и данас могу да послуже да цела породица као некад ужива у овој укусној посластици.

Потребно је (за тесто):

 400 мл воде

150 мл уља

1 кашичица соли

400 г брашна

1 кашичица прашка за пециво

5 јаја

 Припрема:  

У шерпу ставите воду, уље и со, па ставите да прокува.

У другу посуду ставите све суве састојке, па додајте у кључалу воду и мешајте док се не згусне. Оставите да се охлади, а потом додајте јаја и добро измешајте.

Тако припремљено тесто ставите у калуп за тулуме.

У дубљу посуду ставите доста уља, загрејте га, па спуштајте једну по једну тулумбу да се прже.

Након што су готове ставите на папир да упије масноћу, па их потом ређајте у плех и прелијте шећерним преливом.

Оставите да добро упије, а по потреби додајте још прелива.

Састојци за прелив:

1л воде

700 г шећера

Припрема:

У шерпу ставити воду и шећер да прокува. Након пар минута оставите да се охлади. Тим преливом наливате готове тулумбе.

Курир.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести