ОВО ЈЕ НАЈЛАКШИ ЛЕТЊИ ДЕСЕРТ! Не пече се, не треба вам брашно, а укус кафе и чоколаде освежава као сладолед
Ледени десерт са укусом кафе засладиће вреле дане, а врло је једноставан за припрему.
Састојци:
• 12 двопека
За умакање двопека:
• 240 мл млека
• 1 кашичица шећера
• 1 кашичица инстант кафе
За крем:
• 2 кашике млека
• 1 кашичица инстант кафе
• 1 кашичица какао праха
• 240 мл слатке павлаке
• 2 кашике шећера у праху
За украшавање:
• чоколадни топинг
Рецепт за ледени десерт са укусом кафе:
Како бисте направили овај десерт, прво сипајте 240 мл млека у шерпу, додајте кашичицу шећера, и кашичицу инстант кафе. Добро промешајте, пустите да прокључа и ставите на страну.
У засебну чинију ставите 2 кашике млека, 1 кашичицу инстант кафе и 1 кашичицу какао праха, па добро промешајте, и ставите на страну. Затим у засебну чинију сипајте слатку павлаку и умутите је миксером. Када добијете шлаг у њега додајте мешавину кафе и какао праха који сте направили. Додајте и 2 кашике шећера у праху и опет све умутите миксером.
Припремите стаклену чинију за сервирање и двопеке. Биће вам потребно око 6 двопека, слободно их изломите и прилагодите облику чиније. Сваки двопек прво убаците у прокувану течност са кафом и млеком. Након што сваки двопек потопите у кафу са млеком и поређате у чинију, преко њега ставите крем који сте умутили.
Пажљиво загладите и распоредите крем, а затим поновите све ређајући натопљене двопеке и одозго опет крем. Одозго прелијте чоколадним топингом и украсите правећи шаре са чачкалицом. Убаците у фрижидер на сат времена, а након тога сервирајте и уживајте! Можда ћете желети да направите и једноставну и савршену банана торту у чинији.