ОВО ЈЕ ТРИК ВРХУНСКИХ КУВАРА Додајте у млевено месо овај састојак и биће невероватно сочно

Иако припрема јела од млевеног меса делује како веома једноставан задатак, често се дешава да на крају има гуменаст укус и нимало примамљиву боју.
1
Фото: ilustracija/pixabay

Зато су врхунски кувари поделили трик који ће помоћи да од млевеног меса добијете најбољи укус и визуелни изглед.

Потребно је да у њега само додате мало соде бикарбоне.

Уколико је додате месу, оно ће остати меко, а истовремено ће приликом кувања добити лепу боју и неће пустити пуно воде.

Фото: ilustracija/pixabay

Искусни кувари тврде да је довољно да прстохват соде бикарбоне растворите у мало воде, а затим то умешате у сирово млевено месо и оставите да одстоји најмање 15 минута (али не више од 45 минута) пре припреме.

На тај начин месо ће имати лепу боју, а такође ће изостати гуменасти укус који понекад може да настане након дугог кувања.

Трик је у простој хемијској реакцији – сода бикарбона подиже пХ вредност меса и тиме спречава везивање протеина у месу. Управо захваљујући томе се не истискује вишак воде.

Б92

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести