ПОСНЕ КРОФНЕ СУ ОСВОЈИЛЕ СВЕТ Невероватно али истинито, и током поста можете се засладити својом омиљеном посластицом

Срби се залудели, а преко 2.000.000 људи се одушевило како се спрема ова изврсна посластица
б
Фото: Pixabay.com

Овај рецепт за посне крофне прегледало је преко два милиона људи, а сазнаћете и сами зашто.

Састојци:

40 грама сировог квасца

2 кашике шећера

1 кашика брашна (због активирања кивасца)

2 кесице ванилин шећера

100 мл уља

300 мл млаке воде

200 мл киселе воде

корица од лимуна

1 кг брашна

1 кашичица соли

Припрема:

Растопите квасац са две кашике шећера у млакој води и додајте једну кашику брашна.

Затим, када се квасац активира, додајте му уље, киселу воду, корицу лимуна, а потом и брашно. Умесите тесто у које сте додали и кашичицу соли.

Оставите да надође тесто око пола сата.

Потом га развуците на радној површини, исеците крофнице са чашом и оставите их на пулту да одстоје око 15 минута пре него што почнете да их пржите у уљу.

Поспите их шећером у праху.

Курир.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести