ПОСНО ЧУДО готово за неколико минута: ЧОКОЛАДНИ СУФЛЕ који се топи у устима

Ако вам фали идеја за посни дезерт, овај ће вам се сигурно допасти – припрема се брзо и једноставно, а укус му је величанствен
б
Фото: Pixabay.com/ Freepik.com/ Dnevnik.rs

Чоколадни суфле једна је од омиљених посластица широм света са сасвим оправдано: лаган је, укусан и прави се очас посла, често од свега неколико састојака.

Уколико се придржавате великог Ускршњег поста, нема разлога да га се одрекнете! Пробајте овај рецепт који смо пронашли у веганској кухињи и добићете слаткиш који је малтене идентичан као суфле с јајима и крављим млеком.

По укусу овај лагани лава колач можете украсити шећером у праху, чоколадним топингом или шареним мрвицама, а чак и без тога ће бити божанствен.

Састојци:

160 мл биљног напитка (сојино, овсено бадемово, пиринчано млеко... по укусу)

60 г брашна

1 кесица прашка за пециво

1/2 кашичице соде бикарбоне

25 г какао праха

5 кашика уља

2 кашике шећера

3 кашика меда

1/2 кашичице јабуковог сирћета

прстохват соли

100 г црне чоколаде

Припрема

Укључите рерну да се греје на 180 степени.

Миксером умутите уље, мед, биљно млеко шећер и сирће.

У то додајте брашно и какао, претходно помешане са содом бикарбоном и прашком за пециво. Сипајте постепено, уз мешање, тако да се не створе грудвице.

Намажите уљем калупе и сипајте смесу до 1/3 калупа.

Потом одозго поређајте по средини мрвљену или сецкану чоколаду, па преко сипајте остатак смесе.

Најпре укључите да рерне пече само доњим грејачем, па ту пеците око 8-10 минута, а затим пребаците на горњи грејач и тако пеците још 5-7 минута.

Оставите да одстоји у рерни неколико минута (да не спласне нагло изласком на собну температуру), па извадите.

Сервирајте преврнуто наопако, а по жељи можете посути шећером у праху.

Glossy/ Дневник

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести