ПРАВЕ ДОМАЋИЦЕ (И ДОМАЋИНИ) ЗНАЈУ ЗНАЊЕ Пет савета како спасити ПРЕСОЉЕНО ЈЕЛО

Ако случајно пресолите јело, можете да одахнете, ту је решење
w
Фото: Pixabay.com

Ретке су домаћице којима се није догодило да некада пресоле јело више него што би требало, па због вишка соли цео ручак, уместо на столу, заврши у смећу. Међутим, постоји решење како да јело буде укусно иако сте га преслолили.

1. Лук, шагарепа или кромпир

Ако сте пресолили супу, сос или гулаш у јело додајте једну целу главицу лука, шаргарепу или ољуштен кромпир који ће покупити со.

2. Вода или неслан темељац

Можете да додате и воду или неслан темељац, а ако је потребно да после тога згуснете јело посегните за мало густина или скроба, а можете да додате и бешамел сос.

Фото: Pixabay.com

3. Јабука

Још један једноставан трик који су користиле наше баке, а који решава пресољено јело јесте да у њега убаците ољуштену јабуку. Оставите јабуку у јелу да покупи со, па је онда пред крај припреме извадите и баците.

4. Сирће, лимун или вино

За пресољено јело можете користити и неку од ових киселина. Мало сирћета, вина или нацеђеног лимуна неутралисаће вишак соли.

Овај трик можете да користите и када превише заљутите јело паприком или бибером.

5. Неутрална павлака

Уколико пресолите јело које има сос било од парадајза или неки други сос, со можете неутралисати ако у јело додате неутралну павлаку за кување. Она ће само учинити да сваки сос буде укуснији

(Espreso/nportal/prenela T.M.)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести