Ово је ЈЕДИНИ ПРАВИ НАЧИН за кување пиринча: Једну ГРЕШКУ Срби вечито праве, а тако утичемо на укус

Пиринач је једна од намирница које већина нас обожава и идеалан је и као додатак сваком јелу.
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Брзо се спрема, а може се комбиновати у разна јела и слана и слатка. Међутим, многи га припремају на погрешан начин.

Пилав, рижото, пржени пиринач... све су то јела из различитих делова света која у Србији - многи воле и праве.

Ипак, једна грешка мора да се избегне и ево златног савета како да кувате пиринач на прави начин.

Пре свега, важно је да пиринач не стављате у хладну воду, јер ће то само учинити гњецавим и лепљивим. Уместо тога, прво га треба мало пропржити на уљу.

Одвојено, воду треба прокувати у другој шерпи и сипати у пиринач. Зачините по потреби и кувајте, повремено мешајући, док вода не испари.

Такође је важно обратити пажњу на однос пиринча и воде, тако да на једну шољу пиринча иду две шоље воде, а путер ће дати посебан сјај на крају.

Жена.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести