Рецепт дана: Крем рижото од шаргарепе

Укусан, лаган и кремаст оброк у којем ћете уживати.
rizoto
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 350 г шаргарепе,

- 1.3 л воде,

- 2 коцке супе од поврћа,

- пола кашичице соли,

- 100 г крем сира,

- 30 мл уља,

- 120 г лука,

- 250 г пиринча,

- 40 г нарибаног сира за послуживање

Припрема:

1. Очистити шаргарепу и исећи је на коцкице.

2. Ставити је да се кува у проврелој води, па додати коцке супе и посолити.

3. Кувати на лаганој ватри око 20 минута.

4. Кувану шаргарепу процедити, а течност сачувати.

5. Шаргарепу пропасирати, затим је помешати с крем сиром и оставити са стране.

6. На загрејано уље ставити ситно исецкан лук и динстати га до златножуте боје.

7. Додати пириначм, па пржити заједно неких два минута лагано мешајући, а затим подлити с четвртином течности у којој се кувала шаргарепа.

8. Промешати и динстати на лаганој ватри док сва течност не испари.

9. Исти поступак поновити још два пута.

10. Додати пропасирану шаргарепу са сиром, као и остатак течности, па све добро промешати и кувати још 5 минута.

11. Поклопити и оставити да одстоји неколико минута.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести