Рецепт дана: Марокански кекс

Овај се неодољив слаткиш с гризом и кокосом припрема брзо, а резултат: хрскав кекс, који се топи у устима.
keksi
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 2 јајета,

- 125 г шећера,

- 60 мл уља,

- 250 г гриза,

- 100 г кокоса,

- кашичица прашка за пециво,

- корица поморанџе,

- 50 г шећера у праху       

Припрема:

1. Умутити добро јаја, па додати шећер, уље и нарендану кору од једне поморанџе.

2. Све добро сјединити, затим умесити тесто с гризом, кокосовим брашном и кашичицом прашка за пециво.

3. Од теста ваљати длановима куглице величине ораха (нанети мало уља на дланове да се тесто не лепи), мало их спљоштити, па горњу страну умочити у шећер у праху.

4. Поређати их у плех обложен пек папиром, при чему је важно повести рачуна о размаку, јер кекси прилично нарасту.

5. Пећи 10-15 минута у рерни загрејаној на 180 степени.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести