РАФАЕЛО КОЦКЕ СА ЈАГОДАМА ГОТОВЕ ЗА САМО НЕКОЛИКО МИНУТА Две сестре направиле фантастичан и ЛАК колач
Јагоде и кокос су асоцијација на топле летње дане, а када се споје настане колач из снова!
Рафаело је добро познати слаткиш, а креативни фуд блогери су нашли начин да га реконструишу и створе колач са јагодама који је толико укусан да ћете га правити читавог лета.
Наиме, сестре Најат и Надиа које стоје иза посластичарског блога Kookmutsjes осмислиле су рецепт за Рафаело колач с јагодама за чију је припрему потребно тек неколико минута.
Рецепт:
Потребно је:
За тесто: 3 јаја, 100 г гранулираног шећера, 8 г ванилиног шећера, 100 мл млека, 75 г маслаца, 65 мл сунцокретовог уља, 175 г брашна, 10 г прашка за пециво
Фил: 400 мл млека, 75 г гранулираног шећера, 8 г ванилиног шећера, 50 г кукурузног скроба, 150 мл слатке павлаке, 100 г беле чоколаде, 40 г кокосовог брашна
Глазура: 250 мл млека, 75 г гранулираног шећера, кокосово брашно и јагоде за украс
Припрема:
Први корак је отапање маслаца у шерпици на лаганој ватри. Док се маслац лагано хлади, у чинији измиксајте јаја са шећером и ванилин шећером, а затим додајте млеко, отопљени маслац и сунцокретово уље и поновно миксајте. Следеће што додајете су брашно и прашак за пециво и миксајте док се сви састојци не сједине у глатку смесу.
Половину добивене смесе излијте у калуп за печење који по жељи може бити округли или четвртасти и којег обложите папиром за печење или премажете маслацем и побрашните. Смесу пеците у претходно загрејаној рерни на 175 ℃ на 10 минута.
Док се тесто пече, у тигању загрејте млеко заједно са шећером, ванилин шећером и кукурузним скробом на средње јакој ватри, непрестано лагано мешајући, а када се смеса згусне, додајте слатку павлаку, све добро промешајте и склоните фил са ватре.
У њега додајте изломљену белу чоколаду и оставите је 1 минут, а затим је мешајте док се потпуно не отопи. Након тога, додајте кокос брашно и све добро промешајте. Добијену крему поделите на два дела и оставите да се охлади.
Преко испеченог теста премажите половину фила, а затим све прелијте остатком смесе за тесто. Колач вратите у претходно загрејану рерну на 175 ℃ и пеците око 30 минута. За то време закувајте млеко (250 мл) заједно са шећером (75 г), а добијену смесу прелијте преко колача када се испече те све оставите да се охлади.
За крај колач премажите остатком фила и по жељи украсите кокосовим брашном и јагодама!