Рецепт дана: Брускете с моцарелом, парадајзом и авокадом

Једноставно и укусно решење за вруће дане.
bruskete
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 2 до 3 чена белог лука,

- 10 до 12 чери парадајза,

- мањи авокадо,

- неколико листова свежег босиљка,

- 40 г моцареле,

- ачето балзамико,

- маслиново уље,

- француски багет,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Исецкати бели лук што ситније, ставити га на маслиново уље и лагано динстати уз непрестано мешање док не добије златну боју.

2. Кад се мало охлади, прелити белим луком исецкан чери парадајз, авокадо, босиљак и моцарелу, па додати балзамико.

3. Побиберити и додати мало соли.

4. У тигањ у ком сте припремали бели лук, додати још мало уља и запећи кришке хлеба с обе стране док се не зарумене.

5. Кад се охладе, ставити одогоре фил.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести