Рецепт дана: Лагана салата са пилетином

Јести се мора, чак и на преко 40 степени. Ево предлога за савршени оброк за ове вреле дане.
salata
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 1/2 пилета,

- 2-3 шаргарепе,

- 100 г шунке,

- 30 г сувог грожђа,

- 50 г пармезана,

- 1/2 мањег празилука,

- зелена салата

За прелив:

- маслиново уље,

- лимун,

- со,

- бибер,

- зачинско биље по жељи

Припрема:

1. Скувати половину пилета заједно са шаргарепом као за супу.

2. Процедити, па пилеће месо очистити од костију и ситно насецкати. 3. Шаргарепу исецкати на колутиће.

4. Потопити суво грожђе у воду око пола сата, да набубри и омекша. 5. Исећи шунку на резанце, па опрати салату.

6. Насецкати пажљиво опран празилук на резанчиће.

7. Све помешати и ставити прелив.

8. За крај, преко свега грубо нарендати пармезан.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести