Рецепт дана: Брзински сос од парадајза

Време је да научите (ако већ не знате) да за пар минута припремите савршен парадајз сос, с којим ће пице и пасте у домаћој режији имати један сасвим другачији квалитет. О укусу да и не говоримо...
paradajz maslinovo ulje
Фото: pixabay.com

Састојци:

 - конзерва сецканог парадајза,

 - неколико листића босиљка,

-  тамијан,

- 3 кашичице кечапа,

- 3 кашичице презли,

- со и бибер по укусу,

- 2 кашичице маслиновог уља,

- 2 кашичице пармезана,

- прстохват шећера

Припрема:

1. У чинију изручити конзерву парадајза и уситнити веће комаде виљушком.

2. Оставити понеки делић парадајза, не мора све да се претвори у кашу.

3. Исецкати ситно листиће босиљка и тимијана.

4. Додати у чинију зачине, кечап, презле, со, бибер и маслиново уље, па све промешати и на крају додати пармезан.

5. Добијену смесу оставити прекривену у фрижидеру два до три дана и користити је као прелив за пасту или пицу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести