Рецепт дана: Летњи чизкејк

У само три корака и без неког већег напора, уз добру базу од бисквита и лаганог крема, направићете ову укусну летњу посластицу, која се притом ни не пече.
cizkejk
Фото: pixabay.com

Састојци:

За бисквит:

- 40 г путера,

- 25 кекса „орео“,

- кашичица екстракта ваниле

За крем:

- 500 г свежег крем сира,

- 500 мл слатке павлаке,

- 7 кашика шећера,

- 2 ванил шећера,

- кесица желатина

За прелив:

- 500 г шумског воћа,

- 1 инстант прелив за торте,

- ванил шећер

Припрема:

1. Измрвити кекс у блендеру, па додати отопљени путер с екстрактом ваниле и све утиснути у калуп у ком ће се ређати колач.

2. Ставите у фрижидер.

3. Желатин отопити у десет кашика воде, па загрејати (пазити да не проври).

4. Крем сир и обе врсте шећера умутити миксером, па умешати разрађену слатку павлаку и желатин. Добро измешати, па излити у калуп и држати у фрижидеру три сата.

5. Воће посути шећером и кувати на лаганој ватри док не пусти сок. Додати прелив за торте и оставити да се прохлади.

6. Полако излити сируп на торту.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести