Састојци:
- 8 јаја,
- 450 г тамне чоколаде,
- 230 г путера
Припрема:
1. Загрејати рерну на 160 степени.
2. Чоколаду и путер исећи на мање комаде, па их растопити на пари.
3. У миксеру умутити јаја пенасто док се не удвостручи њихов волумен.
4. Постепено ручно умешати јаја у чоколаду, користећи пластичну шпатулу.
5. Добро намастити калуп за торте, пречника 20 центиметара, па у њих убацити смесу за торту.
6. Калуп ставити у дубљи плех за печење, који сте до пола напунили врућом водом.
7. Пећи торту неких 25 минута, односно, док се врх не подигне и не створи се корица.
8. Извадити калуп из “парне купке“ и пустити да се охлади на собној температури.
9. Послужити с мало шећера у праху или с куглом сладоледа по жељи.