Рецепт дана: Чоколадни мафини

За слаткише је увек право време. Још када је припрема једноставна, а колач толико укусан да нестане из тањира за час, разлога за одлагање нема...
mafini
Фото: pixabay.com

Састојци (за бисквит):

- 200 г брашна,

- 20 г какаа,

- 190 г шећера,

- кашикица прашка за пециво,

- кашикица ванил шећера,

- 1/2 кашичице соли,

- 220 мл млека,

- 100 мл уља,

- 1/2 кашичице белог сирћета,

- 150 г чоколаде

За глазуру:

- 150 г млечне чоколаде,

- чоколадне мрвице

Припрема:

1. У чинију ставити суве састојке: брашно, какао, прашак за пециво, ванил шећер и со.

2. У другу чинију ставити мокре састојке: млеко, уље и сирће и све измешати.

3. Мокре састојке сипати у суве и лагано све мешати на најмањој брзини миксера, а може и кашиком.

4. Изрендати чоколаду у смесу и све лагано промешати.

5. Узети тепсију за мафине, ставити папирнате корпице за печење мафина и сипати до половине тесто.

6. Рерну загрејати на 180 степени и ставити мафине да се пеку.

7. Кад су печени, извадити их из тепсије.

8. Истопити млечну чоколаду и прелити преко мафина, а затим преко посути чоколадне мрвице.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести