Рецепт дана: Џем од кестена

Можда баш није уобичајан, али овај је џем сасвим сигурно укусан. А и сезона кестена је отворена...
dzem marmelada
Фото: pixabay.com

Састојци:

- килограм кестена,

- 1,5 кг шећера,

- штапић ваниле,

Припрема:

1. Кестен прво мало пропећи у рерни, па га потом га ољуштити док је још топао.

2. Очишћен кестен ставити у тигањ и прелити хладном водом.

3. Кувати неких 40 минута док не омекша.

4. Потом га процедити и изгњечити, па у добијени топао пире додати шећер.

5. Ставити заслађен пире у тигањ (на пола килограма пиреа иду три супене кашике воде).

6. Убаците штапић ваниле и мешати на умереној ватри док се смеса не згусне.

7. Када се џем згуснуо, скините га са ватре, потом извадити ванилин штапић, ставите џем у тегле и чувати га на хладном месту.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести