Рецепт дана: Пица на мексички начин

Када се споје пица и Мексико, добије се следеће: пица фил и растопљена моцарела између две тортиље, чије залогаје онда умачете у чувени салса или гвакамоле.
tortilje
Фото: pixabay.com

Састојци:

- мало путера,

- 8 тортиља,

- 400 мл пица соса,

- 400 г моцареле,

- 2 кашичице сушеног оригана

- 100 г мини феферона

 Припрема:

1. Загрејати тигањ на температури средње јачине и додати кашичицу путера.

2. Потом сваку тортиљу намазати пица сосом, додати моцарелу, посути ориганом и на врх ставити мини фефероне.

3. Сваку тортиљу стављати у загрејани тигањ, па након 30 секунди када сир почиње да се топи је пресавити и оставити тако још неколико секунди.

4.  Окренути тортиљу на другу страну док не порумени.

5. Поступак понављати док не потрошите све тортиље.

6. На крају „пицадиље“ поређате на послужавник, додате са стране један или више сосева и служити их док су топле. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести