Рецепт дана: Фокача

Ароматична италијанска погача, хлеб са медитеранским зачинима, маслинама и маслиновим уљем, дефинитивно је нешто што морате да пробате.
fokaca pogaca
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 250 г оштрог брашна,

- 250 г меког брашна,

- 350 мл млаке воде,

- кашичица сувог квасца,

- кашика соли

За надев:

- 100 г маслина,

- кашичица сувог зачинског биља,

- крупне морске соли по укусу,

- 4 кашике маслиновог уља

Припрема:

1. Брашно помешати, додати со, уље, квасац, па замесити тесто.

2. Оставити тесто да надође, па га затим премесити и поделити на три дела.

3. Рукама га развући, па у тесту направити удубљења и у њих ставити исечене маслине, посути со и ставити зачинско биље, па прелити маслиновим уљем.

4. Пећи 20 минута у рерни загрејаној на 220 степени.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести