Рецепт дана: Фритата с блитвом

Сочан и здрав оброк готов за 20 минута. Ако убаците сир и шунк, ова је фритата савршен доручак, пун енергије и здравих протеина…
fritata
Фото: Youtube Printscreen

Састојци (за 4 особе):

- 150 г шунке,

- 50 г сланине,

- већа главица црног лука,

- 8 јаја,

- веза блитве,

- 100 г качкваља,

- соли и бибера по укусу

Припрема:

1. На уљу пропржити сланиницу исечену ка коцкице, па додати лук исечен на ребарца. Пржити док лук не постане стакласт.

2. Додати шунку исечену на трачице, па пржити још неколико минута.

3. У међувремену умутити јаја и додати им исецкану блитву, изрендани сир, со и бибер.

4. Све добро промешати, па смесом од јаја прелити испржену сланину и лук.

5. Пржити фритату у тигању два минута, док се не створи ивица од испечених јаја, а затим све пребацити у рерну загрејану на 230 степени и пећи око 15 минута.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести