Рецепт дана: Гибаница

Ово укусно јело неки још зову и пита са сиром или гужвара... Без обзира како га зовете, тешко да ћете пронаћи особу која би на понуђено парче одговрила "не, хвала". Једноставно, гибаницу сви воле.
gibanica
Фото: Youtube Printscreen

Састојци  (за 6 особа):

- паковање готових кора за питу,

- 500 г ситног сира (можете да убаците и мало "стеријег", да гибаница замирише,

- 100 мл млека,

- 100 мл киселе воде,

- 100 мл јогурта,

- 100 г киселе павлаке,

- 4 јајета,

- мало соли,

- прашак за пециво,

- 3 кашике уља,

За премазивање кора:

- мало сусама,

мало уља

Припрема:

1. Све састојке, осим сусама, помешати у једну посуду.

2. У једну шољицу сипати мало уља које ћете користити за премазивање кора пре стављања фила.

3. У дубоку тепсију ређати: једну кору, мало уља (једна кашичица), фил (једна кутлача) док не нестане кора. Последњу кору, такође, премазати с мало фила како би се добила лепа боја, па на крају посути сусамом. Ако баш нисте расположени за ређање, коре можете и да "изгужвате", потопите у фил, па их онда стављате у тепсију.

4. Ставити у рерну предходно загрејану на 200  степени и пећи пола сата.

5. Када је гибаница готова, прекрити је крпом и оставити бар десетак минута да се охлади, па потом исећи на коцке.

6. Гибаницу можете да послужите топлу или хладну, подједнако је лепа. Сервирати уз шољу јогурта или киселог млека.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести