Рецепт дана: Хлеб без брашна и квасца

Две добре вести у вези са овим рецептом: прва је да хлеб може свако, па чак и кувар почетник, да припреми без већих проблема, а друга да ће хлеб припремљен по овој рецептури данима остати исти.
hleb
Фото: pixabay.com

Састојци:

- шољица овсених пахуљица,

- 1,5 шољица куваног интегралног пиринча,

- пола шољице сунцокретових семенки,

- пола шољице сусама,

- пола шољице семенки бундеве,

- 3 кашике ћиа семенки,

3 жлице псилијум љуспица,

- кашичица хималајске соли,

- 3 кашике маслиновог уља,

- кашика јаворовог сирупа (може и мед),

- 1/3 кашичице кима (може и рузмарин или босиљак)

- 1,5 шољица воде

Припрема:

1. Ставити све суве састојке у чинију.

2. Помешати пиринач с водом, додати у суве састојке, па све промешати.

3. Додати затим уље и сируп, па све поново добро промешати.

4. На дно силиконског калупа посути мало семенки и затим добро утиснути смесу.

5. Оставити најмање пола сата да се учврсти, најбоље сат-два.

6. У међувремену рерну загрејати на 180 степени.

7. Хлеб пећи пола сата у калупу, па га пажљиво истрести на решетку и пећи још пола сата до 40 минута, док не добије лепу корицу и фину боју.

8. Кад је готов, пустити да се хлади бар пола сата пре сечења. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести