Рецепт дана: Печено пиле с медом и лимуном

Лимун и мед су главни „кривци“ за хрскаву корицу и сочно месо, а финој ароми сасвим сигурно ће допринети и маслине.
limun
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 700 г пилетине,

- 2 већа лимуна,

- 50 г путера,

- 2 кашике меда,

- 2 кашике маслина,

- 2 главице лука,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Очистити и транжирати пиле, па га посолити и побиберити.

2. Лук исећи на колутове, па један лимун исцедити,а други исећи на колутове.

3. Помешати сок од лимуна, отопљени путер и мед, па све заједно угрејати на лаганој ватри док се мед не растопи.

4. У ватросталну посуду ставити на колутиће исецкан лук и лимун, месо и маслине, па све прелити соком.

5. Ставити у рерну загрејану на 200 степени.

6. Ако пилетина почне брзо да тамни, поклопити посуду, па је отклопити 10 минута пре краја печења.

7. Послужити уз пире крумпир или пиринач.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести