Рецепт дана: Кајгана с влашцем и шампињонима

Влашац има укус лука, али је мање интензиван од на пример младог лука, те је зато више него сјајан зачин у разним јелима.
kajgana
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 5 јаја,

- 250 г шампињона,

- 2 млада лука,

- влашац,

- 4 ротквице,

- со и бибер,

маслиново уље

Припрема:

1. На маслиновом уљу продинстати насецкани млади лук, па додати очишћене и исецкане шампињоне (не треба их прати, јер ће се напити воде), па све заједно пропећи.

2. Када печурке пусте воду, излити јаја и додати исецкан влашац.

3. Посолити и побиберити.

4. На готову кајгану посути још мало влашца и нарибану ротквицу.

5. Попрскати маслиновим уљем.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести