Рецепт дана: Кифлице с маком

Богата филом и мекана, ова је посластица идеална за све љубитеље колача с маком.
kiflice s makom
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 375 г брашна,

- кашичица прашка за пециво,

- 1 јаје,

- 150 г маргарина,

- 100 г шећера у праху,

- ½ лимуна,

- 80 мл слатке павлаке

За фил:

- 200 г млевеног мака,

- 150 г шећера,

- ½ лимуна,

- кесица ванил шећера,

- 100 мл слатке павлаке

Припрема:

1. Прокувати млеко са шећерима и попарити мак.

2. Додати сок и кору пола лимуна, па оставити да се хлади.

3. За тесто просејати брашно са прашком за пециво, додати на коцке сечен хладан маргарин, јаје, па додајући слатку павлаку, умесити тесто.

4. Поделити га на три дела, растањити у диск, умотати у најлон фолију и оставити у фрижидеру да се хлади око сат времена.

5. Сваки диск растањити оклагијом што тање, премазати трећином фила, остављајући центиментар од ивице теста без надева.

6. Исећи на 16 делова, умотати кифлице и слагати у плех обложен пек папиром.

7. Рерну угрејати на 180 степени и пећи око кифилице око 15 минута.

8. Посути их шећером у праху и послужити.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести