Рецепт дана: Кисели купус с кромпиром

Ако се за неку намирницу може рећи да је зимска, онда је то без сваке сумње кисели купус. Подварак или сарма нека су од омиљених зимских јела, а овог пута доносимо још једну супер калоричну и притом укусну комбинацију.
kiseli kupus
Фото: pixabay.com

Састојци:

- мања главица киселог купуса,

- 3 већа кромпира,

- 2 ловорова листа,

- већа главица црног лука,

- кашика мешавине зачина,

- 3 чена белог лука,

- 1/2 дл уља,

- кашика алеве паприке,

- кашичица кима,

- бибер и љута паприка по укусу

Припрема:

1. У мању шерпицу сипати уље, ким и бибер, па пржити на слабијој ватри док зрна кима не почну да пуцају.

2. Додати потом алеву паприку, пржити је неколико секунди, па сипати шољу воде и остале зачине.

3. Купус и кромпир исећи на комаде жељене величине, а црни и бели лук што ситније.

4. На дно лонца ставити кисели купус, потом кромпир, црни и бели лук и на крају поново купус.

5. Прелити мешавином зачина и уља, па додати још једну шољу воде.

6. Купус с кромпиром кувати око пола сата у експрес лонцу. Уколико их кувате у обичном лонцу, повремено доливати још воде како би се све лепо скувало. На крају отклопити лонац и кувати док вода скоро скроз не испари.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести