Рецепт дана: Колач од лимуна

Бисквитни колач с лимуном који се топи у устима често називају колач Мадеира име је добио по истоименом вину које је својевремено било популарно у Енглеској и уз које се традиционално сервирао. Овај сочан бисквит једноставан је за припрему, а одушевљава освежавајућим укусом лимуна и сочном текстуром.
kolac
Фото: pixabay.com

Састојци:

За бисквит:

- 3 јајета,

- 150 г брашна,

- 2 кашичице прашка за пециво,

- 1/2 кашичице соли,

- 200 мл јогурта,

- 120 мл уља,

- 250 г шећера,

- 2 лимуна (сок и корица)

За прелив:

- сок од два лимуна,

- 150 г шећера у праху

За фил:

- 5 дл слатке павлаке

Припрема:

1. Сјединити брашно, прашак за пециво и со. Умутити шећер и јаја, па додати јогурт и уље.

2. Затим брашно полако додати смеси и на крају сок и рендану корицу лимуна. Лагано умутити кашиком.

3. Пећи на 200 степени око 15 минута и још десетак минута на 150 степени у зависности од рерне.

4. За прелив: Исцедити лимун, помешати га са шећером и добијену масу кашиком прелити по колачу кад се мало охлади.

5. Умутити шлаг (ако је потребно, додати шећера у праху) и премазати колач кад се у потпуности охлади.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести