Рецепт дана: Колач с јагодама

Док чекамо да се пијаце „зацрвене“, ево предога за сјајну посластицу с јагодама у главној улози. Притом, ако вас гризе савест што размишљате о слаткишима у јеку сезоне дијета, подсећање да је ова воћка одличан извор фолата и витамина Ц, а садржи и биљне феноле који, заједно с антиоксидансима, смањују ризик од карцинома и срчаних обољења.
kolac
Фото: pixabay.com

Састојци:

За кору:

- 8 беланаца,

- 400 г шећера,

- кашика сирћета

За фил:

- 8 жуманаца,

- 200 г шећера у праху,

- 300 г млевеног кекса,

- 1 маргарин,

- 100 мл млека,

- 800-1000 г свежих јагода,

- 2 кесице шлага

Припрема:

1. Умутити беланаца, додати шећер па добро умутити и на крају додати сирће. Пећи кору на 150 степени око 25 минута у плеху обложеном пек папиром.

2. Умутити жуманца са шећером у праху и маргарином. Додати кекс и млеко.

3. На кору ставити пола фила, затим исечене свеже јагоде, другу половину фила и одгоре умућен шлаг.

4. Ставити колач у фрижидер да се охлади.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести