Рецепт дана: Кус-кус салата

Оно што је код припреме врло важно је правилна сразмер течности и зрнаца кус куса. Сматра се да је кус-кус савршено куван када су зрнца разабрана, пахуљаста и лагана.
kuskus
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 100 г кус-куса,

- 190 мл вреле воде,

- мања главица црвеног лука,

- 2 чена белог лука,

- 6 малих киселих краставаца,

- со и бибер,

- 4 кашике маслиновог уља,

- 2 кашике ачето балсамика или лимунов сок

Припрема:

1. Кус-кус ставити у чинију, прелити кипућом водом, поклопити и оставити да се намаче пет минута.

2. Затим промешати виљушком и оставити отклопљено да се сасвим охлади.

3. Црвени лук, киселе краставце и бели лук ситно исецкати, па их додати кус кусу, посолити, побиберити и залити маслиновим уљем и ачетом балсамиком.

4. Све фино промешати и послужити.

5. Салата може да се припреми пар сати пре служења. У том случају је треба поклопити и оставити у фрижидеру.

6. Послужити уз све врсте печеног меса.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести