Рецепт дана: Лазање

Дефинитивно једно од најпопуларнијих италијанских јела код нас. Један од разлога је вероватно и чињеница да спада у „јачу“ храну, те се само од једног парчета може поштено најести.
lazanje
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 500 г лазања (које се предходно не кувају),

- 600 г јунећег млевеног меса,

- шоља парадајза за кување,

- главица црног лука,

- чен белог лука,

- бешамел сос,

- со и бибер по укусу,

- мало уља,

- 2 кашике брашна,

- 2 шоље млека,

- око 300 г гауде

Припрема:

1. На уљу пропржити лук, додати млевено месо и динстати двадесетак минута на тихој ватри.

2. Посолити, побиберити, зачинити, па додати ситно исецкан бели лук и сок од парадајза, па све налити чашом до две воде.

3. Кувати још једно пола сата на тихој ватри.

4. Тако припремљено месо склонити с ватре и оставити са стране.

5. За бешамел у уљу пропржити брашно и долити млека, посолити, па додати бибер и зачине по жељи. Кувати сос пар минута до жељене густине, а ако је сос превише густ - додати млека.

6. Лазање поређати на дно тепсије, па преко њих равномерно распоредити део смесе од млевеног меса, бешамел, рендану гауду, а затим све поновити и док се материјал не потроши.

7. Завршити наренданом гаудом и ставити у рерну да се пече на температури од 250 степени.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести