Рецепт дана: Пилетина у сосу од лимуна

Ако сте љубитељ меса, али сте се помало заситили класичне комбинације с поврћем, ево предлога за супер укусну пилетину припремљену на мало другачији начин.
piletina
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 125 г пиринча,

- средње велика главица лука,

- 1 паприка,

- 200 г броколија,

- 4 пилеће шницле,

- кашика уља,

- сок од 1 лимуна,

- 3 паприке,

- 1/2 кашике густина или кашика брашна,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Пиринач кувати у сланој кипућој води 20 минута.

2. Лук ољуштити и исећи на кришке, паприку на траке, а броколи кувати у кипућој супи око 5 минута.

3. Сваку шницлу исецкати на комадиће и пржити на уљу неких 3 минута. Посолити и побиберити, додати лук и паприку, па кратко пржити све заједно.

4. Броколи оцедити тако да се сачува течност од кувања, а месо извадити из тигања.

5. У пржени лук и паприку умешати сок од лимуна и 150 мл супе од броколија, оставити да се кува око 3 минута и по укусу посолити и побиберити.

6. Згуснути сос размућеним густином, вратити месо и послужити с куваним пиринчем.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести