Рецепт дана: Лажна кремпита

Готова за свега пола сата, ова посластица никога не оставља равнодушним.
krempite
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 250 г лиснатог теста,

3 јајета,

- 1 л млека,

- 8 кашика шећера,

- 4 кашике густина,

- пола кашике екстракта ваниле,

- пудинг од ваниле,

- 100 г беле чоколаде,

- 500 мл слатке павлаке,

- рендана корица лимуна и поморанџе.

 Припрема:

1. Разваљати лиснато тесто на величину великог правоугаоног плеха, ставити га на папир за печење и добро избости виљушком.

2. У средини теста исећи круг за центиметар-два шири од калупа торте. Крајеве не померати, јер се касније користе за посипање.

3. Пећи 10-15 минута на 180 степени.

4. Крем направити тако што ћете умутити беланца с кашиком шећера у чврст снег.

5. У 2 дл млека размутити жуманца, густин, пудинг од ваниле, остатак шећера и рендане корице воћа.

6. Ту смесу скувати у остатку млека.

7. Док је још вруће, додати снег од беланаца, мешајући лаганим покретима.

8. Крем излити на печено лиснато тесто и сачекати да се охлади.

9. На охлађену смесу намазати умућену слатку павлаку у коју је претходно умешана отопљену белу чоколаду.

10. На крају још колач посути мрвицама од лиснатог теста, добијеним од печених рубова.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести