Рецепт дана: Летњи пиринач

Без обзира на врућине и високе температуре, јести се мора. Током лета највише прија мало „лакша“ храна, као што су чорбице и, наравно, салате попут ове коју вам данас предлажемо.
pirinac
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 400 г пиринча,

- 100 г шунке,

- 300 г грашка,

- 200 г кукуруза,

- 10 маслина,

- 30 г пармезана,

- 30 г путера,

- со и бибер по укусу,

сок од пола лимуна

Припрема:

1. Обарити пиринач, али да остане чврст, па га зачинити сољу, путером и наренданим пармезаном.

2. Додати шунку, исечену на резанца или коцкице, а затим грашак и кукуруз, претходно пропржене на мало путера.

3. Потом додати и маслине, со, бибер и сок од пола лимуна.

4. Све добро промешати и послужити као хладну салату.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести