Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Медитеранска проја

26.03.2019. 13:07 13:12
Пише:
Фото: pixabay.com

У прошлости је прављена из немаштине, а данас спада један од признатих специјалитета…

Састојци:

- шоља меког брашна тип 500,

- 1/2 шоље грубог кукурузног брашна,

- 2 кашике хељдиног брашна,

- 2 кашике раженог брашна,

- 2 кашике спелтиног брашна,

- 2 јајета,

- шоља воде,

- 1/2 шоље уља,

- кашичица прашка за пециво,

- 1/2 кашичице сода бикарбоне,

- 4 исецкане црне маслине,

- 2 чена ситно сецканог белог лука,

- кашичица микс сувих зачина: оригано, тимијан, першун, босиљак, црни лук, нана,

- мало наренданог мускатног орашчића,

- соли по укусу

Припрема:

1. У посуди за мешање прво помешати сво брашно с прашком за пециво и содом бикарбоном, па затим додати јаја, воду, уље и со.

2. Све добро измешати.

3. Додати комадиће маслина, исецкан бели лук, суве зачине, па нарендати мало мускатног орашчића.

4. Добро улупати варјачом и оставити да одстоји неких 15 минута док се рерна загреје на 240 степени.

5. Сипати смесу у калупе, или плех обложен папиром за печење, па пећи око 15 минута.

6. Смањити тепературу на 200 степени, па пећи још око 20 минута.

7. Извадити из рерне, бушнути чачкалицом - ако не остају трагови смесе на чачкалици, проја је печена. Ако је потребно, вратити је још мало у рерну.

8. Покрити калуп/плех навлаженом кухињском крпом и оставити да се прохлади око 15 минута пре сервирања.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Гулаш

Рецепт дана: Гулаш

19.03.2019. 18:53 18:56
Рецепт дана: Хрскави кромпирићи

Рецепт дана: Хрскави кромпирићи

14.03.2019. 13:22 13:26