Рецепт дана: Пилетина с кикирикијем

У питању је јело које у великој мери подсећа на кинеску кухињу, али то баш и није. Бар не сасвим...
pasta
Фото: pixabay.com

Састојци  (за 4 особе):

- 500 г пилећег белог меса,

- главица црног лука,

- 60 г кикирикија,

- 500 мл павлаке,

- 350 г макарона,

- мало уља,

- мало воде,

- зачини по жељи

Припрема:

1. У дубљи суд сипати мало уља и на ситне коцкице исецкан црни лук, па продинстати док се лук не „истопи“.

2. Затим исећи бело месо на коцкице, додати у лук, заједно с кикирикијем и зачинима, долити мало воде и динстати на тихој ватри док месо не омекша.

3. Додати павлаку и оставити на тихој ватри да се крчка, све док се павлака благо згусне.

4. Обарити макароне, па додати у претходно скувану смесу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести