Рецепт дана: Поховане шницле и пире кромпир

Као и у моди, тако и у гастрономији, класика никада не излази из моде. Поховано месо и пире једна је од тих „увек младих“ гастро комбинација.
meso pire
Фото: pixabay.com

Састојци (за 4 особе):

- 1/2 кг свињских шницли,

- 2 јајета,

- вегета,

- со по укусу,

- брашно,

- презла,

- маст за поовање,

- 6 већих кромпира,

- мало млека

Припрема:

1. Шницле посолити и лагано излупати, па их посути вегетом.

2. Затим их уваљати у брашно, јаја и на крају у презле.

3. Загрејати маст, па ставити шницле и потом смањити ватру. Пећи док се не добије лепа боја.

4. Ољуштити кромпире, ставити их да се кувају, па их посолити.

5. Куван кромпир процедити, лагано уситнити у то додати децилитар врућег млека и по жељи посолити и додати мало масти од поховања.

6. Сервирати топле шницле и пире кромир уз неку салату.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести