Рецепт дана: Постан хлеб са бананама и бадемима

Овај сјајан и укусан хлеб најбоље је, кад се мало прохлади, послужити са џемом по жељи.
hleb
Фото: Epa (Karl Mathis)

Састојци:

Шоља и по брашна,

Три четвртине шоље овсених пахуљица,

Пола шоље смеђег шећера,

Пола кашичице соли,

Кашичица и по сувог квасца,

Пола шоље бадема,

Прстохват мускатног орашчића,

1 кашичица цимета,

Четвртина шоље уља,

3 и по зреле банане.

Припрема:

1. Загрејати рерну на 180 степени.

2. Изгриловати бадеме у тигању, сачекати да се охладе и потом их исецкати.

3. У дубокој чинији помешати све суве састојке (брашно, овсене пахуљице, шећер, со, квасац, бадем, мускатни орашчић и цимет).

4. У другој посуди изгњечити банане, умутити са уљем и измешати са сувим састојцима. Потом умесити, док се не добије хомогена смеса.

5. Масним папиром обложити дугуљасти калуп, сипати смесу за колач и пећи 40-50 минута.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести