Рецепт дана: Прженице из рерне

Укусно “народско“ јело, али без гомиле масти, као и сјајан начин да искористите бајати хлеб. Јер, храна се не баца...
przenice
Фото: pixabay.com

Састојци (за осам кришки хлеба):

- 2 јајета,

- шоља млека,

- 2 кашике брашна,

- пола кашичице соли,

- 3 кашике уља.

Припрема:

1. У посуди умутити јаја с мало соли. Додати млеко, брашно и уље.

2. Поново промешати да се добије хомогену смесу, па сваку кришку потопити у смесу и оставити кратко да се натопи.

3. Након тога, поређати кришке у плех обложен папиром за печење.

4. Пећи у рерни загрејаној на 200 степени око 15 минута или док не добију златну боју.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести