Рецепт дана: Рижото са пилетином и поврћем

За данашњи ручак предлажемо да припремите овај укусни и хранљив рижото.
rizoto
Фото: pixabay.com

Састојци:    

- чаша пиринча дугог зрна    

- 3 чаше воде    

- 200 г пилећих груди,   

- главица лука,   

- већа шаргарепа,  

- мања тиквица,   

- празилук,    

- конзерва грашка,    

- паприка,    

- коцка за супу,    

- со и бибер,

- вегета

Припрема:

1. Ситно исецкати лук и динстати га полако са шаргарепом у мало већем тигању или шерпи.

2. Када порумени, додати пиринач и мало воде.

3. У другој шерпи динстати ситно исекану пилетину.

4. Додати паприке, а затим и празилук и тиквице.

5. На крају додати и грашак, па динстати све заједно још једно 10 минута.

6. У пиринач постепено додавати воду и када сте додали око две чаше, додати и коцку за супу.

7. Још мало динстати, па након десетак минута додати пилетину и поврће.

8. Оставити све да се сједини и заједно крчка још око 10 минута (пробати зрно пиринча да проверите да ли је довољно кувано).

9. Приликом послуживања, можете одгоре посути и мало свежег першуна. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести