Састојци:
- 12 јаја,
- 480 г шећера,
- 220 г брашна,
- 280 г путера,
- 280 г чоколаде,
- 60 г какаоа
За прелив:
- 250 г чоколаде,
- 125 мл воде,
- 200 г шећера,
- 30 г какаоа,
- 300 г џема од кајсије
Начин припреме:
1. Умутити беланца са 200 г шећера.
2. Путер умутити са 80 г шећера и додати отопљену чоколаду и брашно помешано с какаом.
3. Маси додати умућена беланца и сипати је у подмазан калуп за торту.
4. Пећи око 45 минута у рерни загрејаној на 170 степени.
5. Оставити пишкоту да се охлади, па је преполовити и намазати џемом у средини и са спољашњих страна.
6. У шерпицу ставити шећер, воду, какао и чоколаду, пустити да се отопе, као и да се маса добро сједини.
7. Смесом прелити торту, оставити да се охлади и тек онда је сећи.
8. Приликом сервирања, може се додати сезонско воће ради декорације.