Рецепт дана: Пилећи батаци са поврћем

Месо и поврће идеалан су нутриционистички спој. Још ако је на менију пилетина, ни врућина вам ништа неће моћи.
piletina
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

- 4 пилећа батака,

- 4 кромпира,

- главица црног лука,

- 3 чена белог лука,

- кеса смрзнутог мешаног поврћа,

- мало уља или масти,

- пола чаше парадајз сока,

- со и бибер по укусу,

- мало млевене слатке паприке,

Припрема:

1. У загрејану шерпу ставити уље или маст.

2. Пропржити на кратко батаке да порумене, па их извадити из шерпе. 3. Исецкати на крупније кромпир, лук и бели лук и ставити, заједно са смрзнутим поврћем, на исту масноћу у којој се пржило месо.

4. Додати парадајз сок, мало воде и оставити да крчка.

5. После 10-15 минута вратити батаке.

6. Посолити, побиберити и ставити пола кашике слатке паприке.

7. Крчкати све заједно око 40 минута, па послужити топло уз салату по жељи.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести