Рецепт дана: Тирамису

У питању је освежавајућа италијанска посластица, за коју историчари гастрономије не могу да се сложе да ли потиче из Сијене или Тревиза...
tiramisu
Фото: pixabay.com

Састојци (за 4 особе):

- жуманце,

- 3 јајета,

- 1 шећер у праху,

- 200 г ванил шећера,

- 2 дл слатке павлаке,

500 г маскарпонеа,

- лимун (кашичица цеђеног сока),

- кремфикс,

- 200 г пишкота,

- 200 мл црне кафе,

- 2 кашике рума,

- какао у праху

Припрема:

1. Жумаце, јаја, шећер и ванил шећер помешати у чинији, па улупати пенасто.

2. Од слатке павлаке и кремфикса ручним миксером истући шлаг.

3. Готов шлаг прво помешати са смесом од јаја и шећера, а затим умешати маскарпоне уз додатак кашичице лимуновог сока.

4. Све заједно добро измешати.

5. Кафу и рум помешати, па у њих умакати пишкоте и наизменично слагати ред намочених пишкота, па ред крема.

6. На крају завршти с кремом и колач посути какаом у праху.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести